Trænger du til at sidde godt i haven?

Sommeren er for alvor over os, og både de varme og solrige dage samt de lange lyse aftener gør, at mange danskere vælger at opholde sig udenfor fremfor indenfor. På en måde kan man sige, at danskerne rykker deres stue og deres hygge udenfor, og derfor er det også vigtigt, at de har noget godt og behageligt at sidde på.

 

Mulighederne er mange

Når du beslutter dig for at skulle sidde godt, eller bedre end du gør nu, i din have, vil du opdage det store udvalg af havestole, der findes. Der findes forskellige modeller, materiale, stole med og uden armlæn, skamler, spisestole, lænestole, liggestole, foldestole osv. Priserne varierer, men du kan få en ny stol fra 199 kr. og opefter.

 

Hvad bør du overveje, inden du køber nye havestole?

Der er flere ting, du bør overveje, inden du går i gang med at kigge på stole. Først og fremmest bør du overveje underlaget, stolene skal stå på, da små og lette stole vil stå ustabilt på et ujævnt underlag. En træterrasse åbner til gengæld for en masse muligheder. En anden ting, du skal overveje, er, hvor du køber dine stole. Stole købt i et byggemarked har ikke lang holdbarhed, hvorimod stole lavet af kvalitetsmaterialer både har en flot finish og en lang holdbarhed. Naturligvis bør du også have fokus på komfort, så tag dig god tid til at prøve stolene, så du sikrer dig, at de passer til dig og er behagelige at sidde på.

 

Hvilket materiale skal du vælge til dine stole?

Når du begynder at kigge på stole, vil du opdage, at der findes mange forskellige slags materialer, og to af de mere populære materialer er:

  • Teaktræ
  • Polyrattan

Teaktræ er en træsort, og det er det mest holdbare og dyreste materiale at fremstille stole af. Det har et højt olieindhold, der gør, at teaktræstole kan stå ude hele året uden træbeskyttelse. Med årene bliver træet slidt at se på, men ved at behandle det med olie et par gange om året, kan du forebygge det.

Blandt de forskellige plastmaterialer findes polyrattan. Polyrattan er lange, tynde plastfibre, der er flettet, så det ligner kurveflet. Materialet er let at rengøre, kræver ingen vedligeholdelse og kan stå ude hele året. Derudover er benene på polyrattanstole ofte lavet af aluminium, der er et rustfrit materiale.


Skriv et svar