Skift til varmepumpen både for dig selv og for miljøet

Har du overvejet at skifte til en varmepumpe. Det kan være en kæmpe fordel for dig, der ikke bor et sted med fjernvarme og som er træt af at fodre fyret med brænde eller olie. En varmepumpe er nem og billig, og så er det oveni købet meget bedre for miljøet.

Alle kan være med til at passe på miljøet

Videnskaben har talt om det i et stykke tid. Vejrfænomener som skovbrande, orkaner, voldsomme regnskyl og andre former for mere ekstremt vejr taler også deres tydelige sprog. Klimaforandringerne er godt i gang, og vi skal sætte ind nu, hvis vi vil efterlade en jord, der er beboelig for de næste generationer. Selvom det kan virke som en umulig opgave for det enkelte menneske, så er der faktisk rigtig meget vi selv kan gøre for at nedsætte CO2-udslippet.

Hvis du bare laver små ændringer i din hverdag, kan du gå forrest og inspirere dine venner og bekendte til at gøre det samme. Du kan blandt andet droppe kødet et par gange om ugen, tage bussen eller toget næste gang du skal på sommerferie, eller du kan skifte til en varmepumpe og dermed nedsætte din husholdnings CO2-udslip en hel del.

Derfor er en varmepumpe bedre for miljøet

En varmepumpe kan bruge den energi, som naturen giver os. Den bruger den varme, der allerede er i luften. En ventilator trækker luften gennem en varmeveksler og over til et kølemiddel. Med en kompressor bliver luften trykket sammen, og temperaturen bliver højere, så den kan bruges til at varme huset op. Den smule elektricitet, der skal til for at holde varmepumpen kørende, kan desuden hentes fra vind- eller solenergi. På den måde er varmepumpen den bedste måde at varme huset op, samtidig med at du kan pynte på dit CO2-aftryk. Læs mere om varmepumper her. På siden kan du også lave en udregning af, hvor meget du kan spare på elregningen ved at skifte fyret ud med en varmepumpe.

Sådan får du installeret din nye varmepumpe

Der findes en hel del tilbud på varmepumper. Du kan med fordel vælge et varmepumpeabonnement. På den måde får du en billig varmepumpe og installation samtidig med, at du også kan få omlagt varmepumpens strømforbrug til grøn vindenergi. Med et abonnement vil du desuden få sørget for drift, service og udskiftning af din varmepumpe.