Sådan anlægger du et smukt blomsterbed

Foråret står snart for døren, og de betyder for mange danskere, at det er ved at være tid til at finde haveredskaberne frem. Mange danskere elsker at gå i haven, men der er også mange der synes, at det kan blive en uoverskuelig proces, fordi det er tidskrævende og hårdt at gå i haven. Du kan dog gøre det nemmere, hvis du anlægger smukke blomsterbede med barkflis, da de kræver minimalt med pleje, hvis du anlægger dem rigtigt.

Forskellige former for blomsterbede

Inden du går i gang med at anlægge et blomsterbed, er det en god idé at undersøge, hvilke forskellige typer af bede, der passer bedst til din have. Hvis din have er meget plan, kan det måske være en god idé at anlægge et forhøjet blomsterbed, da niveauforskelle i haven nemt kan få den til at synes endnu smukkere. Derudover er det en god idé at undersøge, hvordan du vil afgrænse bedet. Det kan eksempelvis gøres med sten, men du kan også vælge at grave et stykke af græsplænen op og dække bedet med barkflis.

Gør bedet nemt at holde

Hvis du vil anlægge blomsterbede for at gøre haven nemmere at holde, er det først og fremmest en god idé at få efter blomster og planter, som kræver minimalt med pleje. Derfor er det en god idé at gå efter planter og blomster, som trives i den danske havejord, og som kan klare de danske vejrforhold hele året rundt. Udover at vælge de rette planter kan du dog også gøre bedet nemmere at holde, hvis du bruger et ukrudtshæmmende bunddække. Dette kan eksempelvis være mindst 10 cm barkflis. Flisen er ikke kun flot og praktisk, men det er også et naturligt produkt, som kun skal skiftes en gang hver 2-3 år. Et blomsterbed med et bunddække af flis kan derfor gøre haven nemmere at passe.