Sådan får du plads til hele familien i en lille lejlighed

Det kan af og til være problematisk at bo mange mennesker på lidt plads. Er du forælder og bor du måske med hele familien i en lille lejlighed i centrum af København fx? Mange lejligheder her har altså bare ikke særlig meget plads, og især ikke hvis din familie består af 5 mennesker. Det kan dog lade sig gøre, hvis man som familie fungerer godt, hvis man er villig til at gå på kompromis, er tålmodig og overbærende, og hvis man helt generelt bare virkelig gerne vil have det fungerer. Vi har nedenunder her lavet et par eksempler på, hvad I kan gøre, for at få det bedste ud af det i jeres familie på lidt plads.  

Udnyt dine skabe optimalt

Når man bor mange mennesker på lidt plads, så handler det om at have orden i tingene, for at rod ikke hober sig op og pludselig kan føles som rod i livet. Der skal ofte ryddes op og gøres rent, og det er en rigtig god ide at sætte tingene lidt mere i system end normalt for at opretholde det ryddelige liv i lejligheden uden at skulle fokusere for meget på det i hverdagen. Benyt eventuelt etiketter på bokse, som I putter forskellige ting i og som derefter ender i skabet. På den måde kan I opbevare tingene i bestemte kategorier, og det vil altid være hurtigt og nemt at finde lige, hvad I leder efter. Investér i en garderobe samt i det hele taget bare rummelige og praktiske møbler, som ikke fylder det helt store, men som samtidig kan indeholde en del. Det kunne eventuelt være møbler, der kan skubbes rundt, trækkes ud, slås sammen osv.  Besøg denne og denne side.  

Sælg ud af ting du ikke bruger

Mange mennesker har svært ved at smide ud og skaffe sig af med de ting, de er vokset fra, eller som efter flere år bare ligger og samler støv. Det handler alt sammen om at være villig til at give slip på de ting, man engang var glad for og indse, at man altså højst sandsynligt aldrig kommer til at bruge tingene igen. Det kan dog være rigtig svært, fordi ting bringer minder frem, og det kan føles som om, man smider minderne ud. Det bedste man kan gøre for sig selv er evt at skrive dagbog for at have noget konkret på minderne eller bare acceptere, at man altså ikke bare sådan lige glemmer ens fortid, når man smider ting ud fra den.  

Brug køjesenge til at spare plads på børneværelset

Dine børn kan sagtnes bo på sammen værelse i deres barndom. Faktisk er det en rigtig god ide at lade dem bo på samme værelse, idet de lærer hvordan deling fungerer, og samtidig vil de helt automatisk komme tættere på hinanden som søskende. Vil du vide mere om køjesenge og se et stort udvalg, så følg dette link, på samme side kan du finde de bedste topmadrasser, se mere. De vil uden tvivl holde hinanden vågne og irritere hinanden af og til, men de vil aldrig glemme barndommen på børneværelset, som de delte med søster og bror. De vil aldrig glemme lyden af deres ufolamper, der stod tændt om natten samt deres fælles glas vand på natbordet og deres forsøg på at bygge en borg foran døren, så mor og far ikke kunne komme ind, hvis det nu skulle ske, at de vågnede og fandt ud af, at de ikke sov. Hvis dine børn stadig er under 10-11 år, så tøv ikke med at lade dem dele værelse. På trods af gnidninger, som altid vil være mellem søskende, så vil de få en masse vigtig livserfaring ud af det, og vigtigst af alt, så vil der være plads til hele familien i lejligheden.


Skriv et svar