Opskriften på det gode hussalg

En af de vigtigste ting ved et hussalg er førstehåndsindtrykket – potentielle købere skal gerne blive forelskede i dit hus og se det fra sin allerbedste side. Der er nogle ret simple ting, du selv kan gøre, for at gøre dit hus mere eftertragtet, så du både får den ønskede pris og får solgt huset på kort tid. 

Ryd op og gør rent 

Det kan lyde som en selvfølge, men det er det ikke for alle – sørg for at gøre ordentligt rent, inden en eventuel fremvisning, så der ikke er spindelvæv i hjørnerne og pletter fra fedtede fingre på skabslåger og døre. Kom også derind, hvor du sjældent gør rent. Mange vil kigge under vaske for at se, hvordan rørene ser ud, så det er vigtigt, at der er rent og pænt derinde også. 

Gør hjemmet neutralt og indbydende 

De fleste vil gøre et hjem personligt, når de bor i det, og i årenes løb samle souvenirs, minder og andre sjove ting fra rejser og oplevelser. Når huset skal sælges, gælder det dog om at holde det så neutralt som muligt, så de potentielle købere kan se mulighederne, og ikke blot fokuserer på personligheden i huset. Gør det også gerne indbydende ved at lufte godt ud og pynte op med friske grønne planter og farverige blomster. 

Vedligehold og reparér 

Det er meget forskelligt fra tilfælde til tilfælde, om det kan betale sig at sætte huset i stand og foretage større forandringer, inden det skal sælges. Men hvis en potentiel køber finder ud af, at taget er så slidt, at det skal skiftes med det samme, at alle afløbene er stoppede eller noget helt tredje, vil de enten bakke væk eller kræve et stort nedslag i prisen. Hvis dit tag trænger til at blive skiftet, kan du tage en snak med Dansk Tagbyg – se mereher.  


Skriv et svar