Miniguide til køb af tørretumbler

Det giver rigtig god mening at investere i en tørretumbler, især hvis du bor i en bolig, hvor der måske ikke lige er et fyrrum eller en stor have, hvor du kan hænge børnenes jakker eller familiens dyner til tørre. Vi kender desuden alle det omskiftelige danske vejr, hvor det ofte er vådt, og hvor det derfor er svært at få tøjet tørt, hvad enten du hænger det ud på et tørrestativ eller på kanten af altanen. En tørretumbler fås i tre forskellige varianter, og her får du en miniguide. Køb tørretumbler, der svarer til netop dine behov.

Kombineret vaskemaskine og tørretumbler
Bor du i en mindre bolig, skal der af og til tænkes i noget kreative baner for at få plads til alle de ønskede maskiner. Du kan bl.a. vælge en kombineret maskine, der både vasker og tørrer tøjet. Fordelen er, at du sparer masser af plads – og tid ved ikke at skulle flytte rundt på tøjet, og efterhånden findes der rigtigt gode maskiner. Ulempen er imidlertid, at maskinerne ikke altid er nær så stærke og effektive som de specialiserede maskiner. De tørrer f.eks. ikke tøjet lige så hurtigt som en tørretumbler, ligesom de ikke er så energivenlige. De bruger både mere vand og strøm. Er du i pladsmangel, kan du sågar overveje et tørreskab.

Aftrækstørretumbleren – brug for et aftræk
Aftrækstørretumbleren er en særdeles effektiv tørretumbler, der tørrer tøjet ganske hurtigt. Til gengæld skal du være OBS på, at denne type tørretumbler kræver lidt ekstra i forhold til installationen. Du skal f.eks. have mulighed for at føre et rør ud gennem muren, så der kommer aftræk ud til fri luft. Hensigten er at lede både den varme luft og fugten ud gennem røret.

Kondenstørretumbleren – populært valg
Kondenstørretumbleren er et populært valg inden for tørretumblerkategorien, fordi den stort set kan installeres overalt. Der er nemlig ikke behov for et aftræk. Til gengæld skal du have mulighed for at lufte ud i rummet grundet den fugt, der dannes. Omdrejningspunktet for kondenstørretumbleren er, at både luft og fugt afkøles og omdannes til kondens, der via en beholder ledes væk til et afløb. Aftrækstørretumbleren tørrer måske nok tøjet bedre, men kondenstørretumbleren er nemmere at gå til for de fleste forbrugere.

Når du har bestemt dig for tørretumblertypen, så tag gerne et kig på kapacitet, energiklasse og specialfunktioner såsom elektronisk sensorstyring, fuzzy logic, integreret lys og dampfunktion, inden du vælger den endelige maskine.