Læs dette inden du køber din næste støvsuger

Din støvsuger holder ikke for evigt, og jo mere du bruger den, jo oftere skal den udskiftes. Står du og mangler en ny støvsuger, kan du med fordel læse med her. Vi kommer med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på jagt efter en ny støvsuger. Hvis du mangler inspiration, kan du også eventuelt tage et kig på denne støvsuger test og finde din favorit.

Glem alt om watt

Det er en udbredt fejl, at watt siger noget om støvsugerens ydeevne. Watt siger noget om, hvor stor en motorkraft støvsugeren har og dermed også, hvor meget strøm den bruger. Hvis du vil se, hvor effektiv en model er, skal du kigge efter rengøringsevnen, som er synlig på alle modeller. Her indikerer A, at modellen har den bedste rengøringsevne. Watt og rengøringsevne hænger ikke nødvendigvis sammen, da effekten i høj grad er baseret på teknik. Derfor er rengøringsevnen vigtigere end watt, når du vil have en effektiv støvsuger.

Gulvtæpper eller hårde overflader

Rengøringsevnen er ofte forskellig fra model til model, men også fra overflade til overflade. Dermed kan en model godt være meget effektiv på gulvtæpper, men mindre effektiv på hårde overflader som for eksempel trægulv. Du skal selvfølgelig have en model, der passer til dine underlag. Skulle du både have gulvtæpper og hårde overflader i hjemmet, findes der modeller, som er alsidige og fungerer godt til begge dele.

Den energibesparende model

Der er mange penge at spare ved at have energivenlige hjælpemidler i sit hjem. Støvsugeren er ingen undtagelse. Hver gang, du stikker støvsugerens ledning i stikkontakten, bruger du strøm. Derfor kan du med fordel bestræbe dig på at finde en model, der bruger mindst mulig energi. Det vil give dig en billigere elregning, og på den måde kan din nye støvsuger blive en god investering i længden, da en støvsuger er meget slidstærk. Du kan se på energimærket, hvor besparende den givne model er. De mest effektive modeller er stemplet med A-mærket.

Undgå at råbe igennem hjemmet

En støvsuger larmer, men der er væsentlig forskel på lydniveauet. Hvis du gerne vil have musik i ørene eller kunne snakke med din familie, mens du støvsuger, er en model med et lavt støjniveau at foretrække. Det siges, at støvsugere oftest larmer mellem 65-85 dB, og at grænsen for, hvornår det er muligt at føre en normal samtale, går ved 70-75 dB. De mest støjreducerende støvsugere ligger på ca. 60 dB, og sådan en model vil i mange tilfælde være at foretrække.


Skriv et svar