Den gamle bolig er opsagt, så nu skal du “bare” flytte. Ej, helt så enkelt er det ikke. De fleste der har flyttet, ved at der er mange ting der skal være styr på. Her er en tjekliste, så du husker det mest væsentlige inden du skal i gang med at indrette dit nye hjem.
Tjekliste inden flytning – de grundlæggende ting
At melde flytningklares nemt på nettet.
Man har pligt til at melde flytning til det offentlige. PostNord skal også informeres om din flytning. Det klares nemt med NEMID 😉 Når Folkeregisteret har modtaget din flytning, så er der automatisk også meldt flytning til mange andre vigtige instanser. Der dog nogle, hvor du skal melde flytning manuelt.
- Pengeinstitut
- Tandlæge
- Fitnesscenter/foreninger
- Din arbejdsplads
- Blad- og avisabonnementer
- Benzinselskab
- A-kasse og fagforening
- Mobil- og internetudbyder
- Skole- og daginstitution
Postkasse
Få fjernet navneskiltet fra din gamle postkasse. Det er dog endnu vigtigere, at du sørger for at få sat navneskilt på postkassen på din nye adresse.
Aflæs målere – el, vand og varme
For ikke at risikere at betale for mere end du har brugt, så er det værd at undersøge om du skal aflæse vand, varme, el og gas og sende oplysningerne til forsyningsselskabet. Det kan oftest klares online.
Gør den gamle bolig klar
Fraflytter du en lejlighed, så skal du typisk kunne aflevere den 14 dage før lejemålet er udløbet. Der skal være tid til at istandsætte lejligheden inden en ny lejer flytter ind. Nogle lejere er indforstået med, at du selv maler hvilket kan spare en stor del af dit indskud.
Har du boet der i længere tid, kan det være at udlejer vurderer at gulve skal afhøvles eller at der skal udskiftes inventar. For ikke at skulle betale for rengøring, er det anbefalelsesværdig at du selv rengører lejligheden. Du bør afsætte ca 14 dage, så du kan få en god flytning uden alt for meget stress og jag.