Kan jeg få billigt fibernet?

Fibernet er en form for internetteknologi, der flytter data gennem lyslederkabler. Dette er noget, der gør fibernettet både hurtigere og markant mere stabilt sammenlignet med andre former for teknologier, idet dens data bogstaveligt talt bevæger sig med lysets hastighed. Af denne grund er fibernet noget, som man også ville kunne finde i landområder, hvor hastigheden ellers havde blevet sænket med andre teknologier, men hvor den her ikke er betydeligt lavere over de længere afstande. Der kan derfor være gode grunde til at anskaffe sig fibernet.

Hvad koster fibernet?

Du kan få billigt fibernet til hjemmet, uanset hvor i landet du bor. På den anden side kan det også være dyrt afhængigt af, hvor du bor, da visse fiberselskaber vælger at holde deres fibernet lukket, hvilket betyder, at du kun vil have adgang til én udbyder. Det betyder, at priserne let kan være højere givet den manglende konkurrence.

Ønsker du at have billigt fibernet, gælder det om at være koblet til et åbent fibernet. Derved har du adgang til flere udbydere, sådan at du har nogle at vælge imellem, hvilket afspejler sig i prisen. Hvad du i så fald skal gøre, er at tjekke din adresse hos de forskellige udbydere for at se, hvad deres pris er i dit område.

Men antallet af udbydere, du behøver at slå op hos, kan dog markant sænkes…

Tjek din adresse hos Tjekdinet.dk

Ovenstående hjemmeside er nemlig Energistyrelsens portal, hvor du er i stand til at få et godt samlet overblik over, hvilke udbydere der findes til din adresse. Energistyrelsen har trods alt information om alle de forskellige adresser i Danmark. Deriblandt dækning og hastigheder for alle internetteknologier.

Du vil også herigennem kunne finde ud af, om du overhovedet vil være i stand til at få fibernet til din adresse, da det desværre ikke er tilgængeligt alle steder.

Hvilke udbydere er tilgængelige på din adresse?

Så snart du har fundet din adresse på Tjekditnet.dk, kan du finde ud af, hvor mange og hvilke udbydere der er i stand til at levere til din adresse.

Tjek din adresse hos din foretrukne udbyder

Lige så snart det er blevet gjort, skulle du gerne have overblik over hvilke udbydere, der er til din adresse. Vælg dernæst din foretrukne udbyder, hvad enten de er billigst eller har andet at byde på, og gør et adresseopslag direkte hos denne udbyder.


Skriv et svar