Indret hjemmet med måtter

Let rengøringen med funktionelle gummimåtter

Der er intet mere irriterende end at skulle feje støv og jord væk fra gulvet flere gange om ugen, fordi din familie slæber masser af skidt ind med deres støvler. Det er særligt gældende, hvis du bor i provinsen eller på landet, hvor støvsugeren skal frem alt for ofte, da familiemedlemmerne bruger meget tid udendørs. Det kan være børnene, der tit er ude at lege i mudderet, eller din mand der skal lave arbejde i haven. Herefter bliver beskidte sko et stort arbejde for dig, der har nok rengøring at se til i dagligdagen. Derfor er det vigtigt at anskaffe en gulvmåtte, der kan klare arbejdet for dig.

Du kan blandt andet investere i de praktiske gummimåtter, som er ganske velegnede til at samle snavset og mudderet sammen, så det ikke spreder sig over hele bryggerset. De funktionelle måtter gør det endda nemmere at få størknet mudder af gummistøvlerne, så du ikke skal kæmpe mere end nødvendigt med at få dine børns støvler gjort rene efter brug. Med disse måtter behøves du ikke at støvsuge hver gang dine børn har været ude at lege, men kan nøjes med at gøre måtten rent ved din ugentlige rengøring. Måtternes gummimateriale sørger her for, at de er nemme at rengøre, og at snavset falder lige igennem uden at sprede sig til resten af rummet. På den måde begrænser du spredningen af mudder fra skoene, og letter samtidig din daglige rengøring.

Gummimåtter gør dagen mere tryg for de ældre

De smarte gummimåtter kan også bruges i mange andre sammenhænge. De benyttes for eksempel af mange institutioner til at skabe en skridsikker overflade, så medarbejderne ikke glider rundt på arbejdspladsen. Måtterne kan således bidrage til at gøre hverdagen mere sikker for mange mennesker. Det gælder især for de ældre, som har tendens til at falde og komme til skade. Risikoen for at falde forøges særligt, hvis de har et meget glat gulv. Det er typisk i gange, entréer og badeværelser, hvor du kan finde et alt for glat gulv, da disse ofte er flisebelagt. Når du besøger dine gamle forældre, kan du derfor med fordel lægge gummimåtter de steder i hjemmet, som udsætter de ældre for glat gulv.

Måtterne er således ganske praktiske i både udendørs såvel som indendørs sammenhænge. Skal måtterne lægges indendørs, kan du sagtens finde modeller, som også tager hensigt til æstetikken, og kommer med et klædeligt design. Indret hjemmet med gummimåtter, og få både en skridsikker og praktisk måtte, samt en pæn tilføjelse til badeværelset. Her kan det nemlig være en god idé at gøre måtten til en del af badeværelsets indretning, så de kolde fliser bliver brudt, hvilket giver rummet et mere rart udseende. Endnu en fordel ved at have gummimåtter i dette rum er, at de giver den ældre en god støtte til kroppen. Dette kan bidrage til at aflaste kroppens led og muskler, hvilket kan have stor betydning for ældre menneskers fysiske tilstand og fremtidige velvære.


Skriv et svar