Her er de bedste råd til drivhuset

Har du fået anskaffet dig et drivhus? Mangler du ideer til indretning, og hvad der skal plantes? Så følg med. Du kan finde et hav af muligheder for indretning, og vælge hvad der passer dig, hvem ved? Måske du skal have lyskæder og en flaske vin i drivhuset.

Indretning af drivhuset

Er du den type, som bruger masser af tid på at nyde haven? Så er det oplagt at have et lille bord og 2 stole i drivhuset til de varme sommeraftener. Der er nemlig intet bedre end at nyde et glas vin, med sine kære. Mange vælger at have en lyskæde rundt i loftet af drivhuset, for at skabe den hyggelige stemning. Lys og varme er hvad der skal til.

Du kan med fordel vælge at have planterne i flamingokasser rundt i siderne, og have en sofa på den korte ende. Det giver en hyggelig stemning, husk dog at sofaen ikke skal være af stof, da det hurtigt kan blive ulækkert grundet fugt.

Dette kan du plante i drivhuset

Der er så mange muligheder for valg af planter. Oftest planter man lette, og ikke så krævende ting. Ting som:

  • Tomater

  • Agurker

  • Vindruer

Disse 3 ting er mest oplagt til drivhuset. En vindrue har behov for varme og lys, og intet blæst & vind. Mens tomater og agurker sagtens kan være udendørs. Produktionen af tomater & agurker er dog maksimal når de er i drivhuset.

Et drivhus er oftest omkring de 2 meter højt, derfor kan planterne med fordel vokse sig kæmpe store. Det er en kæmpe fordel, hvis du gerne vil have en hyggelig stemning, og have masse produktion af dine grøntsager.

Sådan kan du have planter uden at svine

Der er intet værre end griseri over alt i drivhuset, du kan godt lide struktur. Så fortsæt da også den stil udenfor. Du kommer til at bruge masser af tiden i drivhuset sommeren over. Derfor er det dejligst at der er pænt ryddet, og du kan sagtens have dine planter uden at svine. Det kræver kun flamingo kasser og jord/spagnum, så det er ikke alt i hele verden du skal bruge.

Du kan selv få gang i dine kreative evner, og producere skamler, som dine kasser kan stå på. Det kan også være du ikke har overskuddet til at lave skamlerne, så sætter du bare dine kasser direkte på fliserne.

Alt det kræver er at du får fat i flamingokasser, eller rettere og sagt plantekasser. Der er en guide på dem, hvor der står hvad du skal gøre. Du skal købe en sæk spagnum/pottemuld, og skære et kryds i bunden. Derefter lægger du den ovenpå kassen, med krydserne ned ad. Du er nu klar til at plante, og skærer cirklerne på posen ud, og planter dine planter. Der er nok behov for en snor til loftet, så de har noget at vokse sig op ad.

For at dine planter kan blive ved med at vokse, så sørg for at hæld vand med gødning i kassen. Dine planter vil selv være i stand til at suge vandet op.