Gode råd ved boligkøb

At købe bolig er for mange den største, økonomiske beslutning, man skal tage hele sit liv. Der er rigtig mange ting, man skal tænke over. Først og fremmest er der selvfølgelig det økonomiske aspekt, men det er bestemt ikke det eneste.

Det kan derfor være lidt af et minefelt at komme helskindet gennem – heldigvis guider vi dig!

Det økonomiske aspekt

Som allerede nævnt er dette for mange det vigtigste element. Det første du bør kigge på, når du har besluttet dig for at købe en bolig er, hvor meget du egentlig har råd til at betale. En tommelfingerregel lyder på, at jeres samlede indtægt for et år minimum skal udgøre 40 procent af jeres gæld. Det giver lidt et fingerpeg om, hvor meget I bør belåne jer i boligen.

Hertil kan det være en rigtig god at tilknytte en boligadvokat. vedkommende vil kunne rådgive dig på det økonomiske område. Hvis du vil vide mere om, hvorfor du skal vælge en boligadvokat, kan du klikke her.

Derudover bør I lave et budget til at illustrere, hvor meget I har til hver måned, og hvor meget I har til overs efter de faste udgifter er betalt. Det er en dum idé at lægge sig så hårdt i det, at det kun lige akkurat kører rundt.

Forståelse af dokumenterne

Det kan få lettere fatale konsekvenser, hvis man ikke læser de forskellige dokumenter, og forstår dem. Det kan være alt tilstandsrapporten, energimærket, regnskabet for ejerforeningen til tinglysningsattesten.

Det er bestemt ikke alle, der har forstand på disse dokumenter, og det vil derfor i mange tilfælde være en rigtig god at tilknytte nogle advokater til at gøre det for dig. Det kan blandt andet være i forhold til tinglysning af skøde. Det er meget vigtigt at huske tinglysning, da men ellers kan risikere at den tidligere ejers kreditorer gør udlæg af ejendommen.

Gennemsyn af boligen

Inden du køber boligen, skal du kræve at se stedet først. Et gennemsyn af boligen giver dig et indtryk af om boligen lever op til din forventninger.

Du bør ikke tage til gennemsynet uden at have gjort dig nogle tanker. Hvis du flytter sammen med nogle, er det en god idé at sidde sammen inden og brainstorme, før man tager derud.

Det er desuden en god idé at have en byggesagkyndig med ud, når man skal se boligen. Vedkommende vil have kundskaber til at gennemgå boligens generelle tilstand.

Købers fortrydelsesret

Umiddelbart er en købsaftale en juridisk bindende aftale køber og sælger imellem. Det skal du tage højde for, når du skriver under på aftalen.

Samtidig skal da også vide, at det er muligt at fortryde en underskrevet købsaftale i op til 6 dage. Hvis det er tilfældet, bør du kontakte din advokat øjeblikkeligt. Det er dog ikke noget, man kan benytte sig af uden konsekvenser. Det koster dig 1 procent af finansieringsprisen.

Ændr din adresse

Det lyder simpelt, men der er rigtig mange, der glemmer at ændre deres adresse, efter de er flyttet. Først og fremmest er det irriterende for dine venner og din familie, men det kan også blive et problem i forhold til din post.

Først og fremmest skal du ind på internettet og ændre den. Heldigvis tager det ikke så lang tid længere.

 

 


Skriv et svar