anlægsgartner silkeborg

Gode råd til at holde din have nydelig

Sommeren banker på døren, og haven en af de steder, vi kan nyde de solrige dage. Den danske sommer kan være en fantastisk mulighed for at få din have til at skinne. Hvis din have skal skinne, er det vigtigt, at du holder den ved lige, så din have altid fremstår perfekt. Havearbejde behøves ikke at kræve meget tid, og det kommer også an på, hvor meget din have består af. Her kommer nogle generelle råd til at holde din have i en flot stand hele sommeren.

anlægsgartner silkeborg

  • Slå altid græsset jævnligt, så ikke det bliver for langt

Dit græs har godt af at blive slået ofte. På den måde får rødderne mest lys, og vandet kommer godt ned i jorden. Når græsset bliver for langt, kan det være svært at slå og skal nogle gange slås to gange. Lån eller anskaf dig en kantklipper for at være sikker på, at din græsplæne står skarpt hele vejen rundt.

  • Beskær hækken før, midt og sidst på sommeren

Din hæk vil begynde at vokse hurtigt, når vejret bliver bedre, og du kan med fordel sørge for, at den ser ordentlig ud ved at klippe den i starten af sæsonen. Du kan evt. også gøre det midt på sommeren, hvis den trænger. Husk dog at klip hækken sidst på sommeren, så den vil se godt ud, når bladene falder af, så den også er klar til næste år.

  • Gød dine planter

Det kan være en udfordring at holde sine planter i live i Danmark, da sommeren ikke altid er lige god, og det er ikke sikkert, at de får nok sol i en periode. Gød dem for at være sikker på, at de har det, de skal bruge for at leve. Hvis solen har stået højt flere dage i træk, er det en god idé at vande dine planter for at være sikker på, at de kan holde sig i live.

Få mere inspiration på internettet

Det er forskelligt, hvad vores haver består af. Hvis du f.eks. har planter, som du ved har brug for speciel behandling, kan du finde meget mere inspiration på internettet. Der findes mange hjemmesider, som kan guide dig i, hvordan dine planter skal behandles i den danske sommer. Med disse generelle råd har den mest almindelige type have lov at leve godt i den danske sommer. Vil du gerne finde en dygtig anlægsgartner, er der rig mulighed for at finde en, som kan hjælpe dig ved at klikke her.


Skriv et svar