Du står foran din dør – du kan ikke finde din nøgle – hvad kan du gøre?

Pokkers også – så skete det. Du kan ikke finde nøglerne. Har du tabt dem? Har du glemt dem et sted? Ligger de indenfor bag den låste dør? Du bliver i tvivl, men én ting ved du dog. Du skal jo ind på den ene eller den anden måde. Hvad kan du gøre?

Den første tanke er nok, at du ærgrer dig over, at du ikke har lagt en reservenøgle et sted. Men nej, det ER altså ikke nogen god ide. Der er altid en risiko, hvis du har en nøgle til at ligge et ”sikkert sted” uden for. Hvis en indbrudstyv finder den, og vedkommende selv låser sig ind i dit hjem, så er der ingen forsikring, der dækker.

Den næste tanke er måske, at du skal ringe efter en person, der har en ekstranøgle til din lejlighed eller hus. Men fik du nu også lavet den ekstranøgle? Og er det nu også sikkert at have andre til at have en nøgle til dit hjem? Du skal i hvert fald være 100% sikker på, at det er en person, du stoler helt og fuldt på.

 

Men der er naturligvis også en sidste løsningsmulighed. Du kan ringe efter en låsesmed. Låsesmeden kan hjælpe dig ind i dit hjem igen, og det er klaret på ganske kort tid. Langt de fleste låsesmede kommer ud både på hverdage, i weekenderne og sågar jule- eller nytårsaften, hvis der skulle opstå en akut situation. Og det er jo præcis det, der er sket for dig lige nu.

Hvad skal du gøre, hvis du ikke ved, hvor nøglen er?

Når låsesmeden har lukket din dør op, kan du komme ind og se, om du har nøglen til at ligge et sted derinde. Men når du konstaterer, at den ikke er der, så er gode råd dyre. Eller er de nu også det? Nej, det behøver de ikke at være. Du kan starte med at henvende dig på hittegodskontoret. Måske er der en anden, der har fundet dine tabte nøgler. Hvis der er det, så er de måske blevet indleveret der. Er de det, så behøver du ikke bekymre dig mere.

Men hvis nøglerne ikke er blevet indleveret, så er der en risiko for, at dine nøgler er blevet fundet, og at der dermed andre, der har adgang til dit hjem. Den tanke er ikke så betryggende, så du bør så hurtigt som muligt kontakte låsesmeden igen, så du kan få skifte dine låse ud eller få dem omstillet, så den gamle nøgle ikke længere kan benyttes til at låse dørene op.

Har du tendens til at glemme, hvor du lægger dine nøgler, så kan der godt være noget fornuftigt i, at du sikre dig, at du har en ekstra nøgle til at ligge et sted. Men det bør nok være hos en person, som du stoler 100%. Din låsesmed kan hjælpe dig med at få fremstillet en ekstra nøgle. Kontakt https://www.laasesmed-kobenhavn.dk/


Skriv et svar