4 tips til indretning af studieboligen

Har du har en studiebolig, hvor du både skal have gode muligheder for at slappe af, studere og samtidig også hygge med vennerne? En god bolig har mange funktioner, men i en lille studiebolig, kan det godt blive svært at få plads til det hele. Vi har derfor samlet 3 tips til indretning af studieboligen her.

Skab et personligt hjem

For at du kan føle dig godt hjemme i din studiebolig, gælder det om at boligen er indrettet personligt, så det passer til dig. Du kan derfor med fordel tænke over, om du bedst kan lide rum med meget pynt og små nips ting, eller mere er til en enkel stil, hvor der ikke står for meget på hylderne.

Når du har tænkt over det, kan du med fordel indrettet dit hjem efter det, så du får et hjem, hvor du kan føle dig godt hjemme.

 

Brug lys maling

Hvis du har et lille rum, hvor der egentlig ikke er al den plads, som du godt kunne tænke dig kan malingen gøre en afgørende forskel. Hvis du fx har en ungdomsbolig med primært et rum, som måske både skal være stue, soveværelse og kontor i et, kan det være en fordel, hvis du maler rummet i lyse farver.

Når et rum er malet i lyse farver føles de nemlig oftest større end rum der er malet i mørke farver, og det kan derfor være med til at gøre en afgørende forskel. Du kan fx også overveje om rummet kunne bruge et par nye vinduer eller måske overveje at give dem eksisterende vinduer en omgang, så rummet føles så lyst som muligt.

 

Opdel rum med flere funktioner

Hvis du har et rum, som fx både fungerer som soveværelse og kontor, kan du med fordel overveje om du har mulighed for at opdele rummet i to. Du kan fx opdele rummet ved at sætte en reol op, som kan få det til at føles som to adskilte rum på den måde.

Det kan være en fordel at have to adskilte rum, da du så nemmere kan opdele afslapning og arbejde. På den måde flyder det ikke så let sammen i et. Og det er vigtigt, når man studerer at der er en forskel på at slappe af og studere, så det hele ikke føles som arbejde.

 

Tænk over indretning af soveværelset

Et sidste godt råd til studieboligen er at huske at indretning af soveværelset har meget at sige, da det er her du sover og lader op til næste dag.

Det er derfor fx vigtigt, at du har mulighed for at mørklægge soveværelset, så du kan sove, når det er lyst. Samtidig er en svag lampe også vigtigt, for at du ikke bliver vækket af en kraftig lampe, hvis du skal op og tisse om natten eller sidder og læser om aftenen.


Skriv et svar