4 store energislugere i hjemmet

Er du også træt af, at din elregning konstant er meget større, end du lige havde forudset? Det problem sidder mange danskere med hvert kvartal, når regningerne kommer ind ad døren. Men hvad kan du gøre ved det? Du kan holde øje med blandt andet disse fire helt store energislugere, der findes i de fleste hjem. Disse energislugere kan du overveje at bruge en del mindre, eller anskaffe dig nogle langt bedre versioner af apparaterne. På den måde kan du komme til at spare flere tusinde kroner om året, som du i stedet kan bruge på at komme noget lækkert til dig selv eller måske endda en lille ferie.

Computer

En af de største energislugere, som mange danskere glemmer at tænke over, er din computer. I dag er vi danskere og de fleste andre mennesker i den vestlige verden meget afhængige af vores adgang til internettet. Derfor bruger vi også både mobiler, tablets og computere ufatteligt meget, i forhold til hvad vi gjorde for bare et par år siden. Din computer står sikkert tændt det meste af dagen – uanset om du bruger den til sociale medier, lektier, spil eller arbejde, så tager det meget på energiforbruget. Den fortsætter også med at bruge en masse energi, når du ikke bruger den, og bare har lukket skærmen i. Hvis du endda bruger flere skærme eller lignende, vil den bruge endnu mere energi.

Opvaskemaskine

Det næste punkt er din opvaskemaskine. Hver gang du tænder den, vil den både bruge en masse vand og strøm, for at gøre dine brugte tallerkener rene. Nogle mennesker har endda en tendens til at tænde den hver dag, bare for at den kan vaske en smule op, selvom den ikke engang er fyldt. Det vil hurtigt komme til at tage på energiforbruget. Hvis du gerne vil anskaffe dig en opvaskemaskine, der er billigere i forbruget, skal du finde en med et højere energimærke. Det er også godt at tage et kig på en opvaskemaskine test som denne: https://test-opvaskemaskine.dk/ så du nemmere kan finde frem til den rette.

Tørretumbler

Det andensidste punkt er din tørretumbler. Det er måske meget rart hurtigt at kunne få overstået vasketøjet, så du hurtigt kan lægge det på plads igen, men det kan også hurtigt blive meget dyrt for dig. Hver gang du bruger din tørretumbler, vil den også trække utroligt meget på dit energiniveau. Her kan du også vælge at finde en tørretumbler med et højere energimærke, så du kan spare lidt penge. Men du kan også tage skridtet videre og droppe den helt, hvor du i stedet lufttørrer tøjet. Det er billigere og langt mere energivenligt.

Stikkontakter

Det sidste punkt er generelt alle dine stikkontakter i dit hjem. Mange glemmer, at det er gennem dem, at der trækkes en masse energi. Hvis du gerne vil spare penge, skal du sørge for at slukke for stikkontakten, hver gang du er færdig med at bruge den. Det betyder både for fjernsynet, lamperne, mobilopladeren og alt andet, der trækker strøm fra stikkontakterne.


Skriv et svar